Rheinbach – Bad Godesberg ( 21,5 km)  (7,25 uur)

Donderdag 24 september 2009 lopen we de laatste etappe van 3. De temperatuur is met 19º C goed maar het is
tot bijna aan de finish zwaar bewolkt en we hebben zelfs een uurtje de paraplu open gehad vanwege motregen.
Bij een industriegebied bij Meckenheim liepen we tot 2 keer toe verkeerd. De situatie is hier onlangs veranderd
en wij liepen het industrieterrein op terwijl we eerst een stukje links hadden gemoeten. Achteraf lag het verwijt bij onszelf. 
De markeringen zijn goed. Het kostte ons wel bijna een uur. De pauze even later in station Kottenforst maakte veel goed.
Hierna veel lage rechte stukken door bosgebied. Jammer dat we bij aankomst vanwege de begroeiing geen
super uitzicht hadden over het Rijndal. Vanaf een uitkijkplaats was nog wel iets te zien over Bonn en het Siebengebirge.
Vanaf het aankomstpunt bij het Kurpark in Bad Godesberg zijn we even doorgelopen tot aan de Rijn om daar
een lekker glas Kölsch te drinken op de geslaagde tocht.

IMG_0716.jpg

IMG_0722.jpg

IMG_0727.jpg

Vanaf hotel Nord gaan we door een heel smal tunneltje onder de A61 door en vervolgen onze weg door een paar kleine dorpjes.De temperatuur is goed, er is weinig wind en het is nog net droog.

IMG_0733.jpg

IMG_0735.jpg

IMG_0738.jpg

In een van de dorpjes probeert men wandelaars nog een hart onder de riem te steken. Een mooi kasteeltje wat we alleen vanaf de weg kunnen bewonderen.

IMG_0739.jpg

IMG_0741.jpg

IMG_0742.jpg

Heel mooi, pas gerestaureerd kerkje en een handel in antieke spullen. Kort hierna komen we bij het industrieterrein van Meckenheim. Het gaat hier even fout met onze route maar dat niet alleen, het begint ook nog eens te regenen. Geen stortbui maar de plu gaat wel open.

IMG_0743.jpg

IMG_0745.jpg

IMG_0750.jpg

We passeren een spoorwegovergang waar de spoorbomen dicht zijn. Een drukknop maakt contact met iemand die de spoorbomen bediend. We moeten er een klein stukje voor omlopen maar dan komen we bij station Kottenforst. Bij dit station stoppen alleen in het weekend treinen. Het station is ook een gasthof en we gebruiken daar de lunch.

IMG_0753.jpg

IMG_0757.jpg

IMG_0759.jpg

Vanaf Kottenforst tot bijna in Bad Godesberg lopen we over lange rechte wegen. Soms geasfalteerde maar meestal over boswegen. Een stevig marstempo laat deze lange stukken snel voorbij gaan. Onderweg een Jachthaus.

IMG_0765.jpg

IMG_0769.jpg

IMG_0773.jpg

We passeren een heeeel dikke boom, de hyperlink van de foto geeft uitleg. Twee rugzakken op een boomstam en niemand te zien, ook deze pauzes zijn gewoon nodig. Er is veel begroeiïng op de heuvels bij Bad Godesberg, er is gelukkig een uitzichtplaats die ons een blik geeft op links de stad Bonn en rechts het Siebengebirge.

IMG_0778.jpg

IMG_0780.jpg

IMG_0785.jpg

Om 16.00 uur bereiken we Bad Godesberg. We lopen nog even omhoog naar de burgt. Het uitzicht is hier mooi maar verder is er niets te doen.

IMG_0793.jpg

IMG_0794.jpg

IMG_0804.jpg

Vanaf de burgt door een gloednieuw stadscentrum naar het Kurspark, het einde van ons gedeelte van de E8. De E8 gaat verder naar rechts, wij gaan echter naar links richting de Rheinallee waar we een hotel hebben geboekt.

IMG_0808.jpg

IMG_0810.jpg

IMG_0827.jpg

Het weer klaart op en we zitten nog een tijdje met zonnig weer aan de Rijn en genieten van een glas Kölsch. Aan de overkant de plaatsen Niederdollendorf en Köningswinter. We overnachten in hotel Rheinland aan de Rheinallee.
Morgen, vrijdag 25 september, lopen we vanaf hier langs de Rijn naar Köningswinter en gaan dan met de trein terug naar huis. Eerst gaan we ’s morgens nog naar Bonn om het boekje en de wandelkaart van de “Rheinsteig” te kopen. Deze wandelroute van Bonn naar Wiesbaden zetten we in 2010 op ons programma.

 

Dag 15

P2130020.JPG