Roermond – Neer    ( 13,7 km)        ( 3,5 uur)

Woensdag 26 september 2012 beginnen we aan onze 12de Lange Afstands Wandeling. Omdat een gedeelte van het Hertogenpad
over het “oude” Peellandpad gaat lopen we het Hertogenpad van Roermond naar Breda. We parkeren de auto in Neer en gaan met
bus 77 naar Roermond. Het is vandaag 16° C en zwaar bewolkt. Op een spatje na was het de hele dag droog.

We vertrekken voor 238 km Hertogenpad bij het station in Roermond. Na het stadscentrum komen we bij de Roer.

De Roer mondt hier uit in de Maas. Wij lopen langs de Roeroever naar de Maasbrug.

We steken de Maas over. De foto midden laat de afslag van de Maas naar de haven zien. We liepen hier een paar maanden geleden over het Maas-Niederrhein pad. Bij Horn de kasteellaan.

Na kasteel Horn lopen we om het dorp heen. Richting Napoleonsweg even door smalle dichtbegroeide paadjes. Eén van de vele beekjes in dit gebied.

We gaan onder de spoorlijn Roermond – Eindhoven door richting het St. Elisabeth’s hof. Hier nog resten van een oude watermolen.

St. Elisabeth’s hof is helaas op woensdag gesloten. We zijn aangewezen op onze eigen proviand. Een brug over de Leubeek.

We komen bij de Ursula watermolen die op dit moment buiten bedrijf is vanwege onderhoudswerkzaamheden. Het gaat verder door het prachtige Leudal.

Op de foto moeilijk te zien hoe de beek de oevers in steile wallen heeft uitgesleten. Meteen na het Leudal lopen we door naar Neer (± 1 km) waar onze auto staat.

 

Dag  2