Den Bosch NS    -   Nieuwkuijk         ( 11,3 km)    ( 3 uur)

Woensdag 24 april 2013 is een mooie zonnige voorjaarsdag met 20° C en stralende zon. We gaan met de 152 naar Oss en de trein
naar Den Bosch. Terug de 136 van Nieuwkuijk naar Den Bosch en dan met trein en 152 naar Uden. De natuur begint weer tot leven
te komen. Vandaag om organisatorische redenen een korte route. We zijn dan maar vaker lekker in het zonnetje gaan zitten. 

Dag 13 eindigde aan de oostkant van het station in Den Bosch. De route gaat dan door het station naar de westkant, het Paleiskwartier. Het station wordt grondig gerenoveerd.

Vanaf het nieuwe centrum door het Westerpark om het Jeroen Bosch ziekenhuis naar de rand van Den Bosch. We komen dan op het traject van het voormalige “halve zolenlijntje”. Deze voormalige Langstraatspoorlijn laar nog een mooi natuurwandelpad achter met vanaf de spoordijk uitzicht.

De oude spoorlijn was aangelegd dwars door de Moerputten, een natuurgebied. Een paar bruggen zijn gerenoveerd en hierover is een prachtig wandelpad gemaakt. We passeren Vlijmen.

Als we het “halve zolenlijntje” verlaten komen we op de Heidijk, eveneens een mooie route. Vanwege het mooie weer was er redelijk veel fietsverkeer. Dit zal op “vrije” dagen alleen maar meer zijn en dat is eigenlijk wel jammer. De Heidijk gaat om het Nieuwkuijkse Wiel tot bij de Emma molen. De route gaat hier naar links. Wij pauzeren even en nemen de bus terug. Voorlopig zijn er geen OV verbindingen.

 

               Dag  13

Dag  15