Efteling    -   Dongen  ( 16,3 km)        ( 3,5 uur)

Dinsdag 7 mei lopen we de 16de en voorlaatste etappe van het Hertogenpad. Het is 23° C en aanvankelijk zonnig. Toenemende
bewolking met dreigend onweer als we in Dongen ons biertje drinken. Het is wederom een heel mooie route. Echt, de LAW’s
leiden je langs de mooiste plekjes van Nederland. We gaan met de 152 naar Oss, de trein naar Tilburg en de 300 maar Loon op
Zand. Vanaf Dongen de 127 naar Tilburg en verder naar huis.  

Vanaf busstation Loon op Zand zitten we in 10 minuten weer op de route. Langs gehucht Duikse Hoef. Op de achtergrond horen we het geluid van de attracties van de Efteling.

De route gaat langs het golfterrein van de Efteling. De route gaat door bosgebied en weilanden  -met- koeien, ouderwets Brabants landschap waar nog geen verkaveling heeft plaatsgevonden.

Het kerkje van de Moer in de steigers. Als we bij een ven komen zien we nog de contouren van Tilburg.

Na een minder leuk stuk langs industrie en grote wegen komen we bij het Wilhelminakanaal. Helaas gaat de route buiten de dijk. We hebben in ieder geval geluk dat het droog is. Bij nat weer zal dit pad waarschijnlijk lastig begaanbaar zijn. Na een steile klim naar een brug wordt het gemakkelijker aan de andere oever van het kanaal.

Bij Dongen over een fietsbrug Dongen in. Bij de Tramstraat gaat de route naar links richting Breda. Wij gaan rechts naar de bushalte.

 

               Dag  15

Dag  17