Dongen    -   Breda       ( 19,9 km)        ( 5 uur)

De laatste etappe van het Hertogenpad lopen we op 14 juni 2013. Het is vandaag wisselend bewolkt en 20° C.
Fantastisch wandelweer. We nemen ’s Morgens de 152 naar Oss, de intercity naar Tilburg en de 127 naar Dongen. Het is een
mooie afwisselende  tocht. Als we in de prachtige stad Breda aankomen bij het kasteel “vieren” we de finish van ons 11de LAW.

Tegen 11.00 uur zaten we vandaag weet op de route in de Tramstraat in Dongen. Vorige keer gingen we hier rechts naar de bus. Het wordt vandaag al weer de laatste dag van 238 km Hertogenpad.

Over Rijense brug komen we al snel weer in natuurgebied. Vanaf Roermond hebben we al veel Limburgse en Brabantse natuurgebieden doorkruist.

Het is mooi en we nemen het er van. We gaan regelmatig even zitten om de rugzak wat lichter te maken. Als we onder snelweg A27 doorlopen komen we bij het Bordje Breda, het eindpunt van het Hertogenpad. We moeten nog een 5 km wandelen.

De route gaat door wijken en een groot park. Onderweg in een gracht een rondvaartboot en de “koepel” van Breda.

Net voorbij het Begijnhof komen we bij het standbeeld van Willem III en het kasteelplein, het eind van de route.

Bij het kasteelplein een brod met aanwijzing voor het mooie Hertogenpad. De 238 km hebben wij er op zitten. Breda is een bourgondische stad. We gaan op het marktplein met zijn vele, grote terrassen, onze aankomst “vieren”.

 

               Dag  16