Heitraksedijk    -   Griendtsveen        ( 16,4 km)   ( 3,5 uur)

Dinsdag 16 oktober 2012 gaan we al vroeg op pad. Vanaf Griendtsveen rijden niet veel Buurtbusjes naar Deurne. Het zou 14°
worden en wegtrekkende regen. We moeten het vandaag doen met 9° C en constant regen. De stevige wind hebben we gelukkig
in de rug. Helaas slecht wandelweer vandaag op een hele mooie herfstroute. We parkeren de auto in Deurne en gaan met bus 26
naar de Heitraksedijk tussen Liessel en Neerkant. Vanaf Griendtsveen gaan we met buurtbus 462 naar Deurne.

’s Morgens als we bij de bushalter Rechte Heitraksedijk weglopen valt er een beetje regen. De voorspellingen zijn goed, het is wegtrekkende regen dus we gaan op pad. Onder het viaduct van de A67 doe ik ook mijn regenjas aan. We komen weer aan het Deurnes kanaal. In Meijel liepen we ook al langs dit kanaaltje met heel helder water en veel visjes. Als we de rijksweg verlaten staat er een monument. Een Romein is hier ooit eens helm verloren.

De route voert ons richting natuurgebied Deurnsche Peel. Een gebied vol met paddenstoelen en mos. Jammer dat alles zo nat is.

Bij een brugje over een sloot staat een markering die niet op de routebeschrijving staat. Het motto is: ALTIJD de markeringen volgen. Voorbij het brugje missen we een markering of er ontbreekt een markering. We komen op het “oude” gedeelte van de route en weten dan ook meteen waarom de route verlegd is. Vanwege omgevallen bomen is er bijna geen doorkomen aan. We zien nog wel een paar reeën. Na dit “zware” stuk steken we de Helenavaart over en komen in natuurgebied “Mariapeel”.

“Mariapeel “ is een heel mooi natuurgebied. Helaas is er te weinig licht om een paar mooie plaatjes te schieten. De herfstkleuren maken het allemaal nog mooier.

Het eindpunt voor vandaag ligt bij de kerk in Griendtsveen. Een klein maar mooi dorpje midden in de “Peel”.

Na een korte pauze nemen we de buurtbus naar Deurne. Dit busje rijdt niet vaak en dan nog alleen door de week. Vanuit Horst kan Griedtsveen ook nog bereikt worden met een belbus.

 

               Dag  4

Dag  6