Griendtsveen    -   Stippelberg (de Rips)     ( 17,2 km)    ( 4 uur)

Dinsdag 23 oktober 2012 is het fantastisch herfstweer. 19° C en zonnig. Daarbij de mooie herfstkleuren en de route door enkel
natuurgebied maakt deze wandeling tot een hoogtepunt. De organisatie is niet echt simpel. We parkeren de auto bij de boswachterij
Stippelberg tussen de Rips en Milheeze. Met bus 23 naar Helmond, de trein naar Horst en belbus 64 naar Griendtsveen. Na
afloop kunnen we dan wel meteen met de auto naar huis.

Om 12.00 uur komen we met de belbus aan bij de kerk in Griendtsveen. Het is fantastisch herfstweer en de body warmers gaan al snel uit. Als we het dorpje uit lopen steken we de spoorweg Eindhoven – Venlo over.

Het gaat nu ruim 5 kilometer langs het defensie kanaal. Eens gegraven om Duitsers tegen te houden, vandaar ook de vele bunkers. De bunkers zijn nu verblijven voor vleermuizen en het defensiekanaal dot dienst als afwateringskanaal. Een heel mooie natuurstrook.

We steken de verkeersweg Deurne – Venray over. Vanaf “de Groote Peel” lopen we in grensgebied Limburg – Brabant. Vanaf nu laten we Limburg achter ons. Over de verkeersweg komen we in een stuk Deurnesche Peel.

Na dit gebied wat soms behoorlijk nat kan zijn lopen we achter vliegbasis “de Peel”. Het vliegveld wordt niet meer voor vliegdiensten gebruikt. Er huist een groep geleide wapens maar ook deze is de laatste jaren sterk ingekrompen.

We komen nu aan het begin van weer een groot natuurgebied, “de Stippelberg”.

Door een “vergrast” heidegebied komen we in bossen.

Midden door dit bos loopt de weg van Boxmeer naar Deurne. Bij de boswachterij staat de auto en we gaan vanaf hier naar huis. Morgen gaan we hier weer verder.

 

               Dag  5

Dag  7