Handel    -   Odiliapeel       ( 14,4 km)        ( 3 uur)

Woensdag 31 oktober 2012 wordt een mooie zonnige dag. Daarbij 12° C en zuidenwind, het is prima wandelweer. De route
begint en eindigt in een Peeldorp. Verder wat bos maar meestal open Peel landschap met lange, rechte wegen. We gaan met
bus 157 en 25 naar Handel. Vanaf Odiliapeel met de 91 weer naar huis.
Heeeel opvallend vandaag, we hebben geen paddenstoelen gezien.

Vanaf Handel, in de maand mei een druk bezocht bedevaart dorp, door natuurcentrum “de Specht” naar Huize Padua.

De route voert over het terrein van Huize Padua, een psychiatrisch ziekenhuis. Achteraan op het terrein veel bos en een vijver. Dit alles in prachtige herfstkleuren.

Vanaf huize Padua veel open terrein. We lopen om het Peeldorp Venhorst. De wegen zijn zandwegen of heel rustige verharde landwegen.

Ongeveer halverwege Handel en Odiliapeel een welkome afwisseling met een schapenpark met visvijver. Nou is schapenpark ook een beetje overdreven. De “kudde” bestaat uit een 10-tal schapen.

Ook in dit schapenpark een nagebouwde plaggenhut zoals die vroeger hier veel op de uitgestrekte heidevelden stonden.

Het oorlogstuig hoort bij een “paintball” attractie. Voor Odiliapeel komen we weer in bos. In dit bos is ook de splitsing met het vroegere Peellandpad. Het Peellandpad liepen we al, vandaar dat we nu de andere richting kiezen. Vanaf hier gaat het pad niet naar Volkel maar naar het dorp Odiliapeel en vandaar om vliegbasis Volkel naar de Vluchtoord tussen Uden en Zeeland.

Als we uit het bos komen een herdenkingsmonument. Het is inmiddels wintertijd en zo tegen 15.00 uur maakt de zon al weer lange schaduwen. Vanaf de Beukenlaan nemen we bus 91 naar Uden. Vanaf deze bushalte zullen we volgende keer het Hertogenpad vervolgen.

 

               Dag  7

Dag  9