Weilburg    -   Aumenau  ( 19,1 km)       ( 6,5 uur)

Vrijdag 11 juli 2014 gaan we met de trein van Aumenau naar Weilburg. Vanaf het station gaan we naar het
prachtige centrum waar we bij het VVV een beschrijving halen van de Lahnwanderweg.
Na Weilburg bekeken te hebben gaan we op weg voor onze 1ste etappe op de Lahnwanderweg.
Volgens het boekje is dit de 13de etappe. Bij de start is het stralend weer met een temperatuur van 27º C.
Onderweg worden we overvallen door een fikse onweersbui.

Vanaf station Weilburg al meteen bordjes die naar de route verwijzen. In de kiosk van het station krijgen we een plattegrond en vinden zo het VVV. Hier krijgen we een boekje met een complete beschrijving van de Lahnwanderweg. Helemaal gratis en dat is wel bijzonder.

Het is nog vroeg en dus is er in het stadje nog weinig bedrijvigheid. Nu is Weilburg ons vertrekpunt maar het stadje zal ook een keer de aankomst zijn. Dan komen we in de middag aan en hopen het stadje dan in een andere sfeer aan te treffen.

De prachtige, perfect verzorgde slot tuin is vrij toegankelijk. 

Vanaf de slot tuin uitzicht op de Lahnschleife. Ook zien we beneden het startpunt van onze tocht van vandaag, de Lahnbrücke.

Vanuit de Altstadt naar beneden om de route op te pikken. We gaan dan weer omhoog om aan de andere kant weer af te dalen en de Lahn via een voetbrug over te steken.

Aan de overkant wacht ons een dichtbegroeid pad wat op sommige plaatsen tegen de rotsen is “geplakt”. 

Vanaf het mooie Lahnpad gaat het steil omhoog waar we weer uitzicht hebben op de mooie oude stad met het geweldige kasteel. De route is gemarkeerd als de Rheinsteig met veel informatie over OV, horeca, afstanden en overnachtingsmogelijkheden. Wel moet er rekening gehouden worden dat veel gelegenheden pas om 17.00 uur opengaan en dat er in de dorpjes nauwelijks winkels zijn. Je dient dus altijd voldoende eten en drinken bij te hebben.  

Na Weilburg gaat het even over open gebied maar dan voert de route lange tijd door bosgebied. Meestal boswegen en soms bospaden waarbij onze wandelstokken van pas komen. De paden zijn nog nat en glibberig. In het bos zien we nog reeën die ons pad kruisen. Na het bos een pad door hoog gras. Een korte broek is dan eigenlijk niet zo geschikt met het oog op teken e.d.. In de rugzak zit bij de EHBO spullen een tekentang maar we hebben dit alles gelukkig niet nodig.

Bij Gräveneck een brug over de Lahn en de spoorlijn. Onderweg worden we overvallen door een stevige onweersbui. Net op tijd zien we in een appelboomgaard een Wigwam. Voor ons op dat moment een perfecte schuilplaats. Er staan wat stammen in de tent zodat we kunnen zitten. De tent is wel niet helemaal waterdicht maar we blijven droog. De bui duurt circa een uur.

Na de onweersbui gaan we weer door bosgebied waarbij de paraplu’s open hebben omdat het wat regent en er veel water van de bomen komt. De temperatuur is goed dus koud hebben we het niet. Net voor het eindpunt voor vandaag, Aumenau, wordt het weer droog en we kunnen bij hotel “Lahnbrücke” op het terras genieten van een heerlijk biertje. We hebben dit hotel voor 2 nachten geboekt op de terugweg van Oostenrijk naar Nederland. We komen hier beslist nog terug als we de Lahnwanderweg compleet gaan lopen.  

 

 

Dag  12

Dag  14