Villmar    -   Limburg        ( 13,5 km)    ( 6 uur)

Vrijdag 10 juli gaan we met de trein van Limburg naar Villmar. We lopen terug naar Limburg. Het is vandaag
25º C met veel zon. We hebben weer meer tijd nodig omdat geo cachen een nieuwe dimensie aan ons
wandelen heeft gegeven. Hierdoor zien we ook nog iets van Villmar. Een mooie route met een fantastische
aankomst in het mooie Limburg aan de Lahn. We zien ook de Lahn steeds volwassener worden.  

Vanaf station Villmar gaan we niet meteen verder met de route. Eerst zoeken we een paar Geo Caches aan de overkant van de Lahn.

Vanwege dat zoeken zien we ook nog iets van het mooie plaatsje Villmar.

Een paar bijzondere spoorwegovergangen; één met een mechanische bel en één met een intercom waar je het verzoek kan doen om de bomen te openen. Bij een grote eik weer een cache.

Op een heel mooie plaats aan de Lahn vinden we een cache waar we zonder Geo Cachen waarschijnlijk aan voorbij gegaan zouden zijn.

Zolang we al de Lahntalwanderweg lopen hebben we de Lahn nog nooit zo vaak gezien als vandaag. Vaak van boven met mooie uitzichten. Gelukkig ook bij stralend weer.

In het idyllische plaatsje Runkel lunchen we. De caches die hier verborgen zijn kunnen we helaas niet loggen.

Na een tentenkamp komen we op een stuk route wat bezaaid is met omgewaaide bomen. Achteraf blijkt dat de route is afgezet maar de afzetting en waarschuwing daarvoor zijn weg. We verliezen heel veel tijd en moeten een stuk langs een drukke weg waar gewoon 100 km/uur wordt gereden. Onderweg proberen we met onze GPS een paar keer naar de route terug te keren maar dat mislukt, er is geen doorkomen aan. Dankzij de GPS komen we via zandwegen weer op de route. Aan het eind van de versperring is wel goed aangegeven dat de route niet begaanbaar is. Een omleiding ontbreekt echter.

Bij Eschhofen krijgen we weer te maken met een omleiding, nu vanwege het bouwen van Talbrücken. Juist nu de route langs de oever van de Lahn gaat.

Meteen in limburg uitzicht op de dom. De waterkant is voorzien van veel vertier zoals camping, boot- en waterfietsverhuur en gelukkig ook een terras. Het is een warme dag en dan gaat er een biertje wel in. We zijn toch bijna op het eind.

Langs de Lahn komen we in het prachtige stadje Limburg an der Lahn. We hebben al meer van dit stadje gezien omdat we hier 3 overnachtingen hebben geboekt.

Wat wil het toeval: Als we even uitrusten van de inspanningen ontmoeten we heel toevallig familie. Vandaag een heel mooie dag, mede door het mooie weer en ondanks de afzettingen vanwege stormschade.

 

 

Dag  14

Dag  16