Bad Laasphe - Biedenkopf ( 17,7 km) ( 5 uur)

Deze etappe hadden we gepland op de terugreis vanaf Oostenrijk op 21 september 2014. Het weer is dan echter zo slecht
dat we er van af zien. Woensdag 1 oktober rijden we met de auto naar hotel Lahnblick in Bad Laasphe. Het is stralend weer
en 23 C. Vanaf het hotel zitten we vrijwel meteen op de route. Het is wel even opletten. We moeten de markeringen hebben
met witte achtergrond. De markeringen met gele achtergrond zijn toegangswegen naar de Lahnwanderweg, meestal
naar stations. Vanaf Biedenkopf gaan we met de trein terug naar Bad Laasphe en overnachten in Lahnblick.
Van Nordrhein-Westfalen lopen we vandaag Hessen binnen.

Vanaf hotel Lahnblick zitten we al snel op de route. Het is even opletten; de gele achtergrond gaat naar het station en de witte naar de route. Daarbij is het ook nog markt.

Ondanks de markt vinden we de markeringen gemakkelijk. Hier veel aanwijzingen voor wandelingen in de omgeving. Door een park komen we aan de spoorlijn Marburg Erndtebruck. Treinreizen moeten goed gepland worden, ze rijden vaak om de 2 uur.

Waar de Laasphe in de Lahn stroomt, steken we de Lahn over. Na een korte klim komen we weer in een park met een monument. De vorige etappe zagen we dit al vanuit de verte en dachten aan een rune. Het is dus een oorlogsmonument met uitzicht op hotel Lahnblick aan de overkant van het Lahndal.

Er staat ons een lange klim te wachten naar de Entenberg. Onderweg even tijd voor meegebrachte broodjes. Vanaf het bankje weer uitzicht op Bad Laasphe. Het weer wordt steeds helderder.

De route is heel mooi en pas op het laatst steil. Vanaf het hoogste punt uitzicht op Niederlaasphe (midden) en Wallau (rechts).

Er is een gastenboek wat we invullen. Foto links Breidenstein waar de route heengaat. De zon zorgt voor mooie herfstkleuren aan de bosrand en vergezichten.

Aan de overkant van het Perfs stuwmeer uitzicht op de Entenberg waar we vandaan komen. Er staat ons nu weer een klim te wachten.

Lopen door bossen is wel mooi en bij veel wind heel aangenaam. Nadeel is dat ze het uitzicht belemmeren. Sporadisch zijn er open plaatsen waar uitzicht is. Onderweg ook weer een bron.

We passeren de Kolumbustempel en de Amselborn bron en bereiken Biedenkopf.

Bij deze brug lijkt de Lahn al heel wat maar dat is schijn. Het is een tamelijk vlak stuk en de waterhoogte is gering. We zien op een heuvel in de stad een kasteel. De Kurhessenbahn is op veel plaatsen gemoderniseerd, de bediening is nog handmatig.

Vanaf Biedenkopf nemen we de trein naar Bad Laasphe en genieten vanaf het hotelterras nog even van het weer, het uitzicht en

 

 

Dag 2

Dag 4