Odenhausen    -   Rodheim-Bieber  ( 21,4 km)        ( 7 uur)

Donderdag 21 mei 2015 lopen we vanaf Odenhausen naar de Lahnwanderweg i.p.v. uit Lollar. We hoeven
dan geen 2 keer hetzelfde stuk te lopen. Het is vandaag weer eens fantastisch weer met ruim 18° C en veel zon.
Zoals de hele week al staat er wel een frisse wind. Nu we via een andere aanlooproute komen kunnen we
wel een cache loggen. Vanaf Rodheim-Bieber een goede busverbinding ( 41-42) met Gießen. Treinverkeer
ligt vanwege een staking wat moeilijker.

Vandaag met de trein van Niederweimar naar Fiedelhausen. We lopen vanaf daar naar het punt vanwaar we gisteren de route verlieten en naar Lollar gegaan zijn.

Het is een andere, zelfs iets kortere weg en we komen langs de verbergplaats van een cache. We loggen deze en doen er een klein klompje in.

Vanaf dit punt gaat de Lahnwanderweg weer in de GPS en houden in de gaten of er caches in de buurt verborgen zijn. Het is voor het eerst dat we met GPS lopen en het begint nu al aardig te lukken. De route is overigens niet al te zwaar en door een mooie omgeving.

Na een tijd bos en beekdal komen we in open gebied met uitzicht. Het is duidelijk te zien dat het allemaal niet meer zo hoog is. Onderweg weer een cache waar we een klompje èn een, uit Nederland meegebrachte, Travel Bug kwijt kunnen.

Helaas hebben we tot nog toe geen trackables gevonden om mee naar huis te nemen om daar weer te verstoppen.

De 2 torens die we zojuist vanuit de verte zagen komen dichterbij. We lopen helemaal om de berg om vervolgens steil omhoog te gaan.

Na de klim naar de burcht gaan we ook de trappen op om van het uitzicht te genieten. Even verderop nog een dergelijk ruïne met daarachter ons eindpunt voor vandaag.

De radio toren zagen we afgelopen zondag vanuit de Rimberg toren bij Buchenau. In de verte ook Gießen, een grotere stad waar de wandelroute niet doorgaat maar waar we wel met de trein moeten.

Na een ruime pauze gaan we weer op weg. De tweede toren gaan we niet beklimmen, we gaan er om heen naar Rodheim-Bieber.

Alvorens met de bus naar Gießen te gaan vinden we nog een cache. In Gießen moeten we op een zonnig terras wachten op een vertraagde trein. Vanwege een spoorwegstaking afgelopen week wil het nog niet erg op gang komen.

 

 

Dag  8

Dag  10