Wegberg – Birgelen    ( 14,3 km)    ( 5 uur)

Zondag 22 juli 2012 lopen we weer 2 dagen op het Maas-Niederrheinpad. Met OV, wat op zich al een hele klus is, reizen we
naar Wegberg. Het is licht bewolkt en 21°C, mooi zomerweer. Het is een mooie route, veelal door open gebied. Bij kasteel
“Tüschenbroich” en “Tante Lucie” vooraan Wassenberg. We overnachten in hotel Rosenhof in Birgelen, een heel goede
keuze.

Met de Schwalm-Nette Bahn vanaf Mönchen Gladbach naar Wegberg over de “Ijzeren Rijn”. Bij Wegberg pakken we de route weer op.

Al snel komen we bij de meertjes van Tüschenbroich. Een watermolen, restaurant, recreatiemogelijkheden en een kasteel. We lunchen hier.

Vanaf Tüschenbroich gaat het veelal door open veld. Fantastisch met dit weer. Het is glooiend terrein. Het is zomers en dus korte broeken weer. Het terrein leent zich echter niet voor een korte broek. Veel hoog gras, dichtgegroeide paden met brandnetels en bramen. Het risico op teken en andere insecten niet te vergeten.

We komen langs een spoorwegtestbaan van Siemens. Verder veel mooie uitzichten.

In Myhl een kapelletje tussen huizen ingebouwd. We pauzeren bij restaurant “tante Lucie”, en komen snel in Wassenberg. We lopen nog naar de kasteeltoren in de hoop daar naar boven te kunnen maar deze was op slot. Toch nog een redelijk uitzicht.

We hebben nog overwogen in kasteel Wassenberg te overnachten. Hotel Rosenhof past beter in de route planning van deze 2 dagen en is bovendien v.w.b. de prijs ook veel gunstiger. De keus is in ieder geval perfect. Na wassenberg gaan we richting Birgelen door bos en langs een kapelletje “ Birgeler Pützchen” wat gebouwd is op een oude bron. Vanaf dit kapelletje gaan we richting hotel.

 

       Dag  16

Dag  18