Montfort Roermond ( 17,1 km) ( 4 uur)

Maandag 6 augustus 2012 zijn we vrij van werken en gaan de 20ste etappe van het Maas-Niederrhein pad lopen. We gaan
met OV van Uden naar Montfort. Om 11.30 uur zitten we weer op de route. Het is mooi wandelweer: Wisselend bewolkt met
in het begin een spatje regen en aan het eind in Roermond een buitje. Met 19 C was het goed wandelweer en nog leuk voor
het terras in Roermond.

Het is 11.30 uur als we in Montfort, Aan de Berg, bij bushalte Waarderweg weglopen. De zon schijnt. Later in het bos valt een spatje regen maar daar merken we niets van. De straffe wind hebben we vandaag in de rug.

Tot Linne hebben we veel bosgebied en landbouwgebied wat nauwelijks verkaveld is. Voor Linne komen we bij de spoorlijn Sittard-Roermond, de A73 en de oude rijksweg.

Een eerste blik op de koeltorens van de Claus centrale. We zullen deze vandaag veel en uit diverse hoeken zien. Bij Linne, een klein Maria kapelletje.

Vanaf de linnermolen gaat het een hele tijd langs de Vlootbeek, een mooi natuurgebied. Een pad met een wirwar aan verkeersborden. Een slagboom die dicht kan zijn en dan verboden gebied is. In dat geval is het niet duidelijk waar dan de route loopt.

We passeren kasteeltje bij landgoed Heysterum maar door de dichte begroeiing zien we daar niet veel van. Door de mais een foto met een koeltoren op de achtergrond. We maken een grote bocht om Linne en komen dan bij de Maas.

We lopen langs de Maas door, soms bijna onbegaanbaar, terrein. Gelukkig dragen we lange broeken. Bij een oude losplaats hebben we meer wandelruimte. Later via een smal graspad verder.

We passeren de dorpjes Herten en Merum, bijna vast gebouwd aan Roermond.

Bij Roermond over de Maasboulevard waar we even tot rust komen. Dan gaat het langs de Roer de stad in.

We passeren de Markt en het Munsterplein met zijn mooie Munsterkerk en komen tenslotte bij het station, het eindpunt voor vandaag. Morgen gaan we hier verder.

 

Dag 19

Dag 21