Roermond – Reuver      ( 21,9 km)        ( 6,5 uur)

Dinsdag 7 augustus 2012 gaan we vanaf station Roermond verder waar we gisteren gebleven waren. We lopen om 11.00 uur
weg in Roermond en nemen om 17.46 uur in Reuver de trein naar Roermond. Vandaag veel tijd nodig vanwege lastige paden
en mooie Maas terrassen. In het begin veel rugwind, een temperatuur van 19° C en droog. Later in de middag komt de zon er
bij. Ook op onze voorlaatste dag van het Maas-Niederrhein pad weer een heel mooie etappe.

Vanaf het station over de Venloseweg ( daar moeten we tenslotte toch naar toe) naar het havenindustrieterrein.

We lopen om de stadsweide heen met eerst de haven aan onze linkerzijde en later de Maas.

Na een onderdoorgang van de spoorlijn Roermond-Eindhoven komen we bij de Asseltse plassen. We raken hier even de route kwijt. Door een, bijna onzichtbaar, klaphekje komen we op het smalle wandelpad door mooi natuurgebied. Heel praktisch dat we ook vandaag weer in lange broek lopen.

Na het natuurgebied krijgen we tot Asselt een laag gelegen bospaadje wat bijna geheel is dichtgegroeid met braamstruiken en brandnetels. Indien het ook nog eens een paar dagen nat weer is, wordt dit pad echt onbegaanbaar. Van de waarschuwing op het bord rechts boven hebben we helaas geen last gehad.

In Asselt, tegenover het oude kerkje, zijn twee Maas terrassen. Eén ervan is geopend en daar maken we even dankbaar gebruik van. De hyperlink van de middelste foto laat enkele hoogwaterstanden zien.

Voorbij de jachthaven een smal paadje onder de kade muur. We blijven op de kade vanwege onze eerdere ervaring vandaag. Vanaf Asselt gaat het door maisvelden richting Swalmen en Beesel. Roermond laten we nu pas echt achter ons.

Voorbij Swalmen kruisen we een paar keer de “Swalm”, een riviertje wat we nog kennen van eerdere etappes op Duits gebied. We krijgen ook steeds meer zonnige perioden.

We naderen Beesel en pauzeren even op een mooi Maas terras. Hierna gaat het door uitgestrekte fruit boomgaarden richting Kessel.

We blijven even langs de Maas lopen met aan de overkant het stadje Kessel. Na Kessel gaan we in het bos bij zwembad “de Bercken” rechtsaf naar het station van Reuver. Volgende keer pikken we hier de route weer op voor het laatste stuk naar Venlo.

 

       Dag  20

Dag  22