Well – Nieuw Bergen       ( 12.1 km)        ( 2,5 uur)

Woensdag 23 november lopen we de 3de dag op het Maas Niederrheinpad. Het is mistig, geen wind en 7° C. Voor deze tijd van
het jaar prima wandelweer maar voor foto’s en uitzichten wat minder. We parkeren de auto in Nieuw-Bergen bij het gemeente
huis en gaan met lijn 83 naar Well. Het is een prachtige route. 

17 april 2013 lopen we deze route nog een keer maar dan van Noord naar Zuid. Het is dan helder en 20º C.  

Dia1.JPG

IMG_2022.JPG

IMG_2024.JPG

We hopen dat de mist verdwijnt maar dat is ijdele hoop. Buiten de mist is het fantastisch wandelweer en een heel mooie route. Even na elf uur zijn we in Well bij café Vink. Vorige keer namen we hier de bus naar Venraij. We steken de rijksweg over en gaan de Weezer weg op. Na 300 meter door een poortje het natuurgebied bij het Reindersmeer in.

IMG_2029.JPG

IMG_2041.JPG

IMG_2043.JPG

Er is een keuze; over het pontje of om het meer. We kiezen voor het pontje. Meteen pech, het pontje is aan de overkant. Door aan een groot wiel te draaien komt  het pontje naar ons toe.

IMG_2050.JPG

IMG_2059.JPG

IMG_2060.JPG

Op het pontje ontbreken de haspels, dus we moeten met onze handen aan de kabel trekken om de oversteek te maken. De route voert door de Maasduinen, prachtig natuurgebied. Overigens hebben we in deze omgeving vaker gewandeld en gefietst.

IMG_2064.JPG

IMG_2065.JPG

IMG_2069.JPG

We volgen het pad tot het eind van kaart 10 uit het boekje. Vanaf hier lopen we in 15 minuten door Nieuw-Bergen naar de auto.

 

We doen deze dag een keer over.  De 1ste keer hing er een hardnekkige mist. Van het Maas Niederrheinpad herhalen we vaker routes. Het is niet ver van huis en gemakkelijk met bus 83 te organiseren. We parkeren de auto in Well en gaan met de bus naar Nieuw-Bergen.

De natuur komt al heel voorzichtig tot leven. Aan de 20º van vandaag moeten we nog wennen. We hebben een lange winter gehad.

Bij het, handbediend, pontje kunnen we nu de overkant zien. Ook nieuw is het bezoekerscentrum , gebouwd over een sluis. De sluis is gebouwd om zand en grind vanuit het Reindersmeer via de Maas te transporteren. Eén sluisdeur, onder het centrum, blijft dicht om het achterland te beschermen tegen hoog water van de Maas.

 

 

       Dag  2

IMG_1821.JPG

Dag  4