Gennep – Molenhoek    ( 12 km)        ( 3 uur)

1ste Kerstdag is ’s ochtends motregen en ’s middags droog weer voorspeld. We parkeren de auto in Molenhoek en gaan met
lijn 83 ( Nijmegen-Venlo) naar de Niersbrug in Gennep. Om 11.30 uur zitten we op de route. Op dat moment is het zwaar
bewolkt maar droog. Het is 8° C. Er staat een koude zuidwesten wind. Onderweg hebben we toch een 45 minuten motregen.
We lopen door, voor ons, heel bekend terrein. We weten hoe mooi het is maar met dit triest weer komt de route niet voldoende
tot zijn recht. We lopen soms op met het streekpad Nijmegen en kruisen het Airborne pad.    

Een aantal etappes van dit pad lopen we dubbel, zo ook deze route. We lopen nu op 16 april 2013 van Noord naar Zuid met zonnig,
pril voorjaarsweer.

IMG_2219.JPG

IMG_2228.JPG

IMG_2235.JPG

25 december 2011 gaan we onderweg voor onze 6de dag op het Maas Niederrhein pad. Vanaf Gennip langs de Niers richting Maas.

IMG_2239.JPG

IMG_2242.JPG

IMG_2258.JPG

Waar de Niers in de Maas uitmondt zijn nog enige restanten van een heel oude vesting: “het Genneperhuis”. Vanaf deze “hoop oude stenen” wat nog resteert uit lang vervlogen tijden is een uitzicht punt. Helaas is het miezerig weer en is er geen uitzicht.

IMG_2266.JPG

IMG_2269.JPG

IMG_2272.JPG

Via Milsbeek komen we bij “de Grote Siep” of “Mooker Plas”.  Slechts een enkele wandelaars trotseren het trieste weer. Het terrasstraatje te Plamolen ligt er verlaten bij. Later deze 1ste Kerstdag zal dit wel veranderen. De restaurants zijn er al op voorbereid.

IMG_2277.JPG

IMG_2286.JPG

IMG_2295.JPG

Vanaf Plasmolen gaat het via de St. Jansberg naar de “Mookerheide”, een prachtig heuvelachtig heidegebied met uitzicht over het Maasdal, tenminste bij helder weer. We lopen een over deze heide met het “Streekpad Nijmegen”. We liepen dit pad vorig jaar in de winterperiode.

IMG_2303.JPG

IMG_2305.JPG

IMG_2309.JPG

Bij de “Mookerschans” verlaten we de route en lopen terug naar de auto. Foto rechts onder, het nieuwe station Mook-Molenhoek, een heel mooi uitgangspunt voor mooie wandelingen

Dinsdag 16 april 2013 gaan we de 6de etappe van het Maas-Niederrheinpad nog een keer lopen. Toen, op 1ste Kerstdag, nu,  op een heldere prille voorjaarsdag met 17º C en zon. We parkeren de auto in Gennep bij de Martinustoren en gaan met bus 83 naar Mook. Vanaf de Rijksweg is het circa 20 minuten lopen naar de route.

Voor een klim naar de uitzichttoren op de Mookerheide bij Mook was het toen te koud. Nu genieten we van het prachtige uitzicht over de Maas. Vanaf een bankje op de Mookerheide ook weer volop uitzicht. Op de Sint Jansberg bij Plasmolen een boompje in bloesem.

Echt terrasweer is het nog niet maar een kleine pauze in Plasmolen laten we ons niet ontgaan. De route voert om de Mookerplas richting Milsbeek.

Vanaf de ruïne van het Genneperhuis uitzicht op de monding van de Niers in de Maas. Op de achtergrond het Kruisherenklooster van St. Agatha. Bij Gennep zien we in een wei een 3-tal ooievaars. Ook op het nest van het gemeentehuis van Gennep is een ooievaar teruggekeerd. Voor Gennep al jaren een terugkerend evenement.

 

       Dag  5

IMG_2092.JPG

Dag  7