MolenhoekGrunewald     ( 14.9 km)       ( 4 uur)

Woensdag 4 januari 2012 belooft een redelijke wandeldag te worden. We bestellen dinsdag de “belbus” vanaf de kerk in
Ven Zelderheide naar Ottersum, hier stappen we over in de 83 naar Mook. De belbus was overigens een taxi die enkel voor
ons naar deze bushalte komt. Om 11.00 uur waren we weer op de route. Het is 7° C, gelukkig droog maar wel een stevige
gure westenwind. De wind hadden we in de rug en daarbij voerde de route ons door heuvelachtig bosgebied. We hadden
het niet koud. De route was op veel plaatsen wel modderig. We pauzeren bij “’t Diepe” in Milsbeek met een lekkere kop
erwtensoep.     

IMG_2320.JPG

IMG_2321.JPG

IMG_2325.JPG

Meteen na de start lopen we even verkeerd. Recht voor ons een pijl naar links. Met stift is hier echter “station” op geschreven. De route gaat naar rechts. Nog een stukje Mookerhei en dan gaat het rechts het bos in. We lopen gelijk op met het Airbornepad.

IMG_2334.JPG

IMG_2337.JPG

IMG_2339.JPG

Bij restaurant  “ ’t Zwaantje” steken we de Mookerbaan over; de grens tussen Gelderland en Limburg. Hier staat nog een Kerststal. Het kan, het is nog geen “Drie Koningen”. Via een holleweg, we lopen dan samen op met het Pieterpad”, gaan we richting de St. Jansberg. Deze, en de vorige etappe leiden ons door heel bekend gebied. Het is niet ver van Uden vandaan en we wandelen en fietsen hier vaak.

IMG_2350.JPG

IMG_2352.JPG

IMG_2357.JPG

Vanaf de St. Jansberg uitzicht op het Rijndal, heel in de verte. De hyperlink van de midden-foto laat zien hoe de staat van de paden op veel plaatsen is, na een periode met veel regen.

IMG_2367.JPG

IMG_2369.JPG

IMG_2373.JPG

Het was spannend maar vandaag prima wandelweer. Op deze driesprong het Pieterpad, het Maas-NiederRheinpad en het Streekpad van Nijmegen. Boven op een heuvel een Duitse brandtoren.

IMG_2375.JPG

IMG_2376.JPG

IMG_2378.JPG

We pauzeren bij ons stamterras en laten ons opwarmen door heerlijke erwtensoep. Dan volgt een kilometers lange fiets/wandel pad langs het Reichswald. De wind gaat harder waaien maar wel in de rug.

IMG_2380.JPG

IMG_2381.JPG

IMG_2387.JPG

Een grenspaal met markering van 2 routes. Het Pieterpad zal kort hierna rechts richting Gennep gaan. Wij gaan door een hek het Reichswald in tot de Kranenburgerweg. Bij het kruispunt Grunewald gaan we rechts naar de auto in Ven Zelderheide. Vanaf hier zullen we volgende keer het pad vervolgen.

 

       Dag  6

IMG_2092.JPG

Dag  8