Haarlem – Driehuis        ( 19 km)        ( 5,5 uur)

24 juni 2012 gaan we 10 dagen naar Heiloo in Noord-Holland waar we een huisje hebben gehuurd. Vanuit dit “basiskamp”
organiseren we het vervolg van het Noordzee Kustpad. We starten op zondag 24 juni in Haarlem. Het weer voorspelt niet
veel goeds, pas ’s morgens beslissen we aan de hand van de radarbeelden. We vertrekken 1,5 uur later als het plan met de
trein van Heiloo naar Haarlem waar we om 11.30 van  start gaan. Het is 14° C en het regent. Om 13.00 uur houdt het op
met regenen maar trekt de wind stevig aan. Na het traject over het strand waar we gelukkig de harde wind in de rug hebben
komen we weer in de duinen waar ons nog een paar stevige buien treffen. Om 16.00 uur klaart het op en krijgen we zelfs nog
even zon. We lopen niet naar Santpoort noord maar naar Driehuis. In Nederland is het nu eenmaal niet altijd stralend weer.
Toch goed deze mooie route gelopen te hebben.

Bij de start in Haarlem regen maar we vertrekken toch. Vanaf het station een trieste blik op de St. Bavo.

We gaan door een park met veel plassen. Het waait op dat moment nog niet zo hard zodat we nog iets aan de paraplu hebben. We vergeten in Haarlem uit te checken met onze OV chip kaart. We komen langs station Haarlem Overveen en checken daar alsnog uit. We hoeven in ieder geval niet terug.

Bij het binnenkomen van het nationaal park Zuid-Kennemerland wordt het minder met de regen. We lopen door mooi duingebied met op deze zondag veel trimgroepen die genieten van de vele zuurstof in de lucht.

Op een uitkijkpunt de onheilspellende lucht en heel vaag, de contouren van Zandvoort en een blik op het vogelmeer.

Even later zien we vanaf een andere duintop een strandtent, Parnasia. We gaan hier pauzeren.

Als we de route na een heerlijk soepje, broodje en biertje vervolgen hebben we geluk de windkracht 7 van achteren te hebben. Bij het verlaten van het strand een kilometer verder geselt ons het zand in het gezicht. Mooi zijn de hoge golven.

Later, in de duinen na een paar stevige buien ook een flinke opklaring. Na duinen met uitzicht op Ijmuiden een bosgebied.

Bij Velsen kruisen we een voormalige spoorlijn. Vanaf hier lopen we naar station Driehuis en gaan terug naar Heiloo. Morgen vertrekken we weer vanaf hier.

 

Dag  14

Dag  16