Wijk aan Zee – Egmond aan Zee    ( 19 km)    ( 5 uur)

Dinsdag 26 juni 2012 gaan we met de trein naar Beverwijk en bus(je) 78 naar Wijk aan Zee. Om 10.00 uur zijn we weer op
het Kustpad. Het is stralend weer, 19° C en nauwelijks wind. De route is werkelijk fantastisch maar als Kustpad wandelaar
wil je ook wel eens de zee zien. Gisteren slechts heel in de verte en vandaag pas op het eind. Gelukkig wel een heel mooie
pauze plaats, net over de helft, “Johanna’s hof”. In Egmond op het strand een halve liter koud bier en dan met de 165 naar
Alkmaar en de trein naar Heiloo. Een fantastische dag.

Vanuit ons huisje in Heiloo te voet naar het station, met de trein naar Beverwijk en het busje naar Wijk aan Zee. Hier vertrekken we in de stralende zon.

We komen al snel weer in het Noord Hollands duinreservaat. We wandelen hier nog altijd op ons gemak zonder toegangskaartje. Morgen zal blijken dat je overal in duingebieden van Noord-Holland moet betalen. We moeten even van het pad, het wordt geblokkeerd door een koe.

De zandpaden hebben allemaal namen en deze worden op drie-hoekige stenen weergegeven. Vanwege het mooie weer eten we even op een uitkijkduin. Vanaf de duin uitzicht op de hoogovens in de verte. Gisteren liepen we nog over het terrein van dit industriegebied.

Als in Zuid-Holland ook hier plaatsen waar rivierwater in de duinen wordt gepompt om het later als drinkwater te kunnen gebruiken.

Een boom, vol grote zwarte watervogels. Bij Johanna’s hof een automaat voor toegangskaartjes voor het duingebied. We hebben vandaag weer illegaal gewandeld. Het blijft een vreemd iets, deze belastingvorm.

Bij Johanna’s hof is het druk en we voegen ons bij de vele bezoekers voor een lunch pauze op het terras. We vervolgen onze weg door prachtig duingebied, nog altijd illegaal.

Heel mooie plaatjes in de geweldig mooi gebied. Jammer dat we van geen enkele duintop uitzicht op zee hebben.

Bij Egmond aan Zee staan een heleboel windmolens in zee. Het is echt geen gezicht.

We lopen tot bushalte “de Vuurtoren” maar nemen eerst een heerlijk koud glas bier op het strand alvorens met bus 165 naar Alkmaar te gaan.

 

Dag  16

Dag  18