Blija   -  Dokkum      ( 19,5 km)  ( 4,5 uur)

Woensdag 22 augustus 2012 lopen de 4de achtereenvolgende dag op het Kustpad. We vertrekken uit het Bastion hotel
in Leeuwarden na een uitstekend verblijf van 2 nachten. Op het station gaat één van de rugzakken in een kluis. We komen
vandaag vanaf Dokkum nog in Leeuwarden alvorens verder te reizen naar Uden. Het is vandaag 21° C, veel zon en weinig
bewolking. Wel een stevige westenwind die we meestal van achter hebben. Vandaag; Dorpjes, Waddenzee dijk en polderlandschap
en als laatste het mooie stadje Dokkum. We hebben 4 prachtige Friese dagen gehad op het Kustpad.   

Gisteren met de 54 van Blija naar Leeuwarden, vandaag waren we met de 60 sneller.  We beginnen de route bij het kerkje en gaan door het dorpje weer richting polder. In de verte de zeedijk. In deze omgeving wisselen landbouwgrond en weiland elkaar af. Lange tijd lopen langs een sloot over een graspad.

Als we weer op de zeedijk komen uitzicht op de kwelders. Het is fantastisch wandelweer. Op de dijk wildroosters, we hoeven niet te klimmen. Er loopt een fietspad over de dijk.

Vanaf de dijk hebben we ook uitzicht op Ameland. De veerpont en de vertrekterminal bij Holwert. Dit is het 2de eiland wat we zien liggen. Bij Den Helder Texel en nu Ameland. Vlieland en Terschelling waren vanaf de dijk niet te zien.

We lopen door het dorp Holwert. De buitenwijk, waar de route geeft een enigszins trieste aanblik. Heel veel huizen te koop en zelfs leeg.

Vanaf Holwert lopen we weer van de Waddenzee vandaan, de weidse polder in. Even dreigt er een bui maar deze mist ons.

In deze tijd veel bedrijvigheid op het land en geur van pas gemaaid gras. Een heel klein gehucht Hiaure, wel MET kerkje.

Voor Dokkum gaan we even zitten aan een water. We zien Dokkum dan al liggen. Vanwege het mooie weer en de vakantietijd veel bedrijvigheid op het water en in de stad.

Dokkum is een heel mooi stadje. We wandelen door het centrum en gaan langs de Bonifatiuskerk richting busstation. Met de 50, een sneldienst, gaan we weer naar Leeuwarden. We hopen het Noordzee Kustpad hier weer voort te kunnen zetten.

 

Dag  26

Dag  28