DomburgDe Banjaard  ( 15 km)     ( 3,5 uur)

13 februari 2012 krijgt “het Kustpad” zijn vervolg. Na een periode van strenge vorst is de dooi ingetreden. We rijden met
de auto naar De Banjaard in Kamperland. Ondanks onze royale planning halen we nog maar net bus 133 naar Middelburg.
De 52 brengt ons vervolgens naar Domburg. Terug bij het Veerse meer rijden we naar Port Zélande waar we een midweek
een huisje hebben gehuurd. Het is vandaag 5° C, meestal bewolkt en soms een klein zonnetje. De stevige zuidwestenwind
hebben we op de open stukken in de rug.   

Het is 11.20 uur als we in Domburg via de Singel en Markt op de route komen. De vorige dag kwamen we vanaf het strand ( het was augustus 2011). Nu komen we vanaf het dorp in geheel andere omstandigheden. We hebben juist een paar weken strenge vorst gehad, de elfstedentocht hing even aan een zijden draadje. Vanaf Domburg gaat het door de duinen.

Soms gladde paadjes in de duinheuvels. We passeren kasteel Westhove.

In een bos voorbij het kasteel zien we een groepje reeën, zowel lichte als donker gekleurde. Als we ze zien stoppen we meteen en krijgen de kans ze te fotograferen. Als we weer in beweging komen zijn ze snel weg. In de duinen een bunker uit WO 2. Stranden voor iedereen alleen….???

We Passeren een statig landhuis en een bord waar het nu niet druk zal zijn, tenminste niet praktizerend.

Eindelijk bereiken we na 1,5 uur wandelen door duinen en bos de zee. In de verte zien we vaag de kust van Schouwen.

Op het strand, voor ons toch vreemd, een heleboel ijsschotsen. Het is ook aan de vloedlijn en de duinen te zien dat de zee onlangs heel ver is geweest. Op de Veersedam, in de verte, vaag, de kerk van  Veere. Er is een route van het Deltapad via Veere. Voor ons is dit geen optie omdat het veer vanaf Veere niet vaart in deze tijd van het jaar.

Vanaf de Veersedam, de afsluiting van het Veerse gat, een zicht op de waterkeringen die we morgen voor de boeg krijgen. Vanmorgen waren we vanwege het weer en de verkeersdrukte maar amper op tijd de bus te halen. Onze auto staat daar moederziel alleen. Morgen zullen we met de bus hier aankomen en de route vervolgen.

 

Dag  2

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: IMG_9630.JPG

Dag  4