Baarn    -   Hollandsche Rading      ( 19,3 km)        ( 5 uur)

Woensdag 16 juli 2014 vervolgen we het Utrechtpad in Baarn. We gaan vandaag vanwege een korting met OV. Het is met 25°C een
stralende zomerdag. We lopen een prachtige route door natuurgebied en langs de paleistuinen van Soestdijk en Drakensteyn.
   

We vertrekken bij station Baarn en komen meteen bij restaurant “de Generaal”. Vorige etappe hebben we hier gegeten, nu gaan we meteen door naar het Baarnse bos. In het bos houten beelden met uiteraard voor deze route een koninklijk tintje.

De route voert vandaag langs paleis Soestdijk en kasteel Drakensteyn door prachtige natuurgebieden.

De poorten en hekwerken van paleis Soestdijk. Op ons pad een slang. We zagen al eerder op het Utrechtpad een slang, een zwarte. Deze was bruin en in het zand niet gemakkelijk te onderscheiden.

In natuurgebied “de Stulp” vinden we een bankje om te pauzeren. Het is vandaag warm en dan moet er op tijd worden gegeten en gedronken. Na “de Stulp” grote beveiligingshekken met camera’s en schijnwerpers. We komen bij lage Vuursche en kasteel “Drakensteyn”.

We waren nog nooit in Lage Vuursche maar zonder een pannenkoek te eten kun je hier eigenlijk niet passeren. Een bord van het “Trekvogelpad” wat we kruisen. Tijdens onze Kustpadwandeling stonden we al eens bij de start van dit pad.

Overigens kruis je in de provincie Utrecht heel veel LAW’s. Onderweg zien we ook veel mensen die de NS wandeling Baarn – Hollandse Rading wandelen. We steken de A27 over en de spoorlijn Utrecht - Hilversum met zijn bijzondere portalen voor de bovenleiding. Je ziet die in Nederland alleen op dit traject. Bij het eerstvolgende kruispunt gaan we links naar het station Hollandse Rading. Volgende keer gaan we hier verder.

 

 

       Dag  9       

Dag  11