Hollandsche Rading    -    Utrecht    ( 23,8 km)        ( 6,5 uur)

Dinsdag 22 juli 2014 vervolgen we het Utrechtpad in Hollandse Rading. Het wordt mooi weer, we hebben nog één kortingskaart van NS
en we besluiten om het Utrechtpad af te ronden. We gaan met OV naar Hollands Rading en gaan vanaf Utrecht na de afronding van het
Utrechtpad gevierd te hebben, weer met de trein naar huis. Het is stralend weer en ruim 25°C. Goed dat we door Maarssen kwamen. Hier
konden we onze flesjes drinken aanvullen.
   

Vanaf Het station Hollandsche Rading zijn we in een kwartier op de route. In eerste instantie komen we op een groot heidegebied.

Na de bossen en heide wordt het polderlandschap. In de verte ons einddoel, de Domtoren van Utrecht. In de polders zijn ooievaars op zoek naar voedsel.

Na een lange rechte weg komen we bij de Tienhovense en Loosdrechtse plassen. In het boekje staat: “ wandelpad langs Loosdrechtse plassen “. Ook volgens de kaart in het boekje lijkt het pad uitzicht te geven op de plassen. Helaas is de begroeïng zo dicht dat we van de plassen niet veel zien.

Aan het eind van het voetpad gaat de route eerst links Tienhoven in en dan rechts de polder in. Als we rechtdoor waren gelopen waren we langs stranden gekomen en waren ook weer op de route teruggekomen.

Na Tienhoven een paar lange graspaden en polderwegen tot gemaal Bethunepolder. Hier komt ook het Waterliniepad er bij.

Bij het binnenkomen van Maarssen komen we ook bij de Vecht met zijn vele statige herenhuizen.

In het mooie oude stadje vullen we onze drinkvoorraad aan. Met het warme weer moet er veel gedronken worden. We lopen langs de sluis die de Vecht met het Amsterdam-Rijnkanaal verbindt.

Het Utrechtpad is ook vandaag weer heel mooi en afwisselend. Bij Oud Zuilen worden we om een kasteel heengeleid.

Na een stuk kasteeltuin komen we de stad Utrecht binnen. Hier veel woonboten in de Vecht. De bekende “Rode Brug”.

Onder het spoor door komen we in het centrum van de stad. Langs smalle grachten, sluizen en een molen.

Het was vandaag best wel een lange dag en zijn dan ook blij aan de voet van de Domtoren te staan. We komen nog eens terug om Utrecht van boven af te bekijken. Het is tijd voor een terrasje.

 

 

       Dag  10