Werkhoven - Wijk bij Duurstede ( 13,8 km) ( 3 uur)

Donderdag 17 oktober 2013 lopen we de 3de dag op het Utrecht pad. Na een periode van veel regen is het vandaag een droge dag,
weliswaar met veel wind. Het is 16 C en meestal zonnig. De buien blijven een eind van ons vandaan. We gaan met de auto naar
het centrum van Wijk bij Duurstede. Van daar nemen we de 41 naar Werkhoven Hardenbroek. De route gaat in het begin via een
graspad langs de Kromme Rijn. Het pad is niet te nat. De 6 km langs het Amsterdam-Rijn kanaal zijn verhard en goed te doen.
Wijk bij Duurstede is een heel mooi oud stadje.

Vanaf de bushalte zijn we meteen op de route langs de Kromme Rijn. Een graspad wat ondanks de vele regen goed te belopen is. Achter ons een watertoren die we vanaf Odijk al in het vizier hebben.

Vanaf de Kromme Rijn langs de Casper Gouwse wetering richting het Amsterdam-Rijnkanaal. Onderweg bij de fruitbomen veel bedrijvigheid. De appels worden geplukt.

Het pad van 6 km langs het Amsterdam-Rijnkanaal is verhard. Onderweg staan regelmatig notenbomen zodat we de ruimte in de rugzak voor de krentenbollen kunnen opvullen met noten. De straffe wind hebben we hier in de rug. Het bijkomend zonnetje maakt het wandelen heel aangenaam.

Bij de Irenesluizen kijken we even naar het schutten van de schepen. Hier is ook een scheepvaart kruispunt. Het Amsterdam-Rijnkanaal kruist hier de Lek. Aan de overkant de waterkeerring bij Rijswijk. We liepen daar al eens op het Maarten van Rossum pad. We zijn hier ook in de zuidwest hoek van het Utrecht pad.

Over de Lek dijk lopen we om Wijk bij Duurstede heen. Vanaf de Lekzijde lopen we via een kasteeltuin het stadje in.

Wijk bij Duurstede is een mooi oud stadje. We zijn hier nog nooit geweest. Vanaf hier rijden we weer naar huis. Het was een heel mooie afwisselende route.

 

 

Dag 2

Dag 4