Wijk bij Duurstede - Leersum ( 11,9 km) ( 4 uur)

Dinsdag 22 oktober 2013 is het een supermooie herfstdag. 22 C en een stralende zon. We gaan met de auto naar de bushalte
-gemeentehuis Leersum- en nemen de 50 naar Doorn waar we overstappen op de 56 naar Wijk bij Duurstede. We lopen via een
heel afwisselende route richting Leersum waar we de Utrechtse Heuvelrug opgaan. Tot aan de Scherpenzeelse weg door mooi
natuurgebied waar het vandaag vanwege het weer en de herfst vakantie wel druk is. Vanaf de oversteek van de Scherpenzeelseweg
lopen we ruim 1 km naar Leersum. Volgende keer gaan we hier verder.

Met prachtig weer vertrekken we vandaag vanaf het bruggetje bij Wijk bij Duurstede waar we vorige keer gestopt zijn. Even later steken we voor de laatste keer de Kromme Rijn over. Op de achtergrond de Lekdijk. We gaan verder langs de veel smallere Amerongerwetering.

Bij Overlangbroek een heel mooi maar soms erg modderig pad. Bij echt regenachtig weer kan dit een probleem zijn. Onderweg een klein stuk over het traject van het Trekvogelpad. Zonnig weer en dus mooie herfstplaatjes.

Landgoed Broekhuizen met veel grote oude bomen.

Na landgoed Broekhuizen steken we de Rijksstraatweg Leersum Doorn over en gaan de Utrechtse Heuvelrug op. Rechts een monument.

Na de Kromme Rijn met zijn vele fruitboomgaarden krijgen we nu bos en heidegebied. Ook hier in de boomtoppen de herfstkleuren in het Breeveen.

Er zijn vandaag veel wandelaars vanwege het mooie weer en de herfstvakantie.

De route gaat om de Leersumse plassen terug richting Leersum.

Bij de oversteek van de Scherpenzeelseweg verlaten we het Utrechtpad. Het is ruim 1 km lopen naar het dorp Leersum waar we de auto hebben staan.

 

 

Dag 3

Dag 5