Woudenberg    -   Amersfoort        ( 11,4 km)       ( 3 uur)

Donderdag 8 mei 2014, na weer een uitstekend ontbijt in hotel Schimmel, gaan we met de 80 naar bushalte “de Boom”, waar we
de route weer oppikken. Het wordt vandaag hooguit 14º. Tot Amersfoort is het eigenlijk prima wandelweer door heel mooi natuur
gebied. Als we Amersfoort binnenkomen, wordt de lucht dreigender. We houden het tot het eind van de dag etappe droog maar
als we in Amersfoort lunchen, begint het te regenen. Jammer, we hadden graag Amersfoort nog wat beter leren kennen. De route
heeft ons gelukkig al veel laten zien. We nemen de 80 terug naar Woudenberg waar we de auto ophalen. De koffers zitten er al in.
We hebben 3 hele mooie dagen op het Utrechtpad en een heel goed verblijf in Woudenberg gehad.    

Met het weer wordt het vandaag spannend. Als we op de rijksweg bij “de Boom” het Utrechtpad vervolgen is het droog. Vanaf de rijksweg vervolgen we de route door landelijk gebied langs de oude Lunterse Beek.

We gaan weer een landgoed in ( de Treek) zoals we er al veel in Utrecht gezien hebben. In het bos is het heel aangenaam.

Bos, heide en weilanden wisselen elkaar af. Voor wandelaars met honden is weer een omleiding.

Van de Treek naar het bos en heide gebied Oud Leusden.

We steken de A28 over en blijven nog even in bosgebied.

We steken de spoorlijn Amersfoort – Kesteren over. Tot Leusden wordt dit lijntje nog gebruikt voor goederenverkeer. In een park zien we een 3-tal markeringen: Blauw-Groen van het Gebbelinie pad, Geel-Rood van het Utrechtpad en Rood-Wit van het Marskramerpad.

Door het mooie park komen we langs de Heiligenberger Beek  in oud stedelijk gebied.

Al wordt de lucht dreigender, we houden het nog droog terwijl we door de stad lopen.

Het is natuurlijk wel jammer dat vanwege het herfstweer de terrassen verlaten zijn. Het is al een paar maanden prachtig weer maar nu blijkt dit “op“ te zijn.

Aan het eind van de etappe van vandaag, bij de Koppelpoort, gaan we in de stad lunchen. Het begint dan ook te regenen en we gaan met de bus terug naar Woudenberg waar de auto staat.

 

 

       Dag  7       

Dag  9