Amersfoort    -   Baarn       ( 10,9 km)    ( 5 uur)

Dinsdag 20 mei 2014 wordt een zomerse dag. We hebben een kortingskaart van de NS en gaan met OV. In Amersfoort volgen we
vanaf het station het Marskramer pad tot dit in de stad het Utrecht pad kruist. Om 11.30 uur staan we weer bij de Koppelpoort. Vanaf
hier zijn we vorige keer naar het busstation gelopen. Vandaag vervolgen we het Utrecht pad naar Baarn. In het bijzonder het gedeelte
door de Eempolder is bijzonder mooi, zeker met dit weer. Het wordt vandaag 25º C, veel zon en een straf windje maar dat is niet erg.

Vanaf station Amersfoort via de aanlooproute van het Marskramer pad naar het centrum. We steken de PON baan over, een gedeelte van de spoorlijn Amersfoort – Nijmegen wat nog in gebruik is als goederenspoorlijn. Vanaf het station zijn in het trottoir pijltjes verwerkt.

Als we het Utrecht pad kruisen gaan we links. Bij de Koppelpoort komen we op de plaats waar we vorige keer gestopt zijn. Via de Eemhaven gaan we verder.

De route gaat door woonwijken tot Hoogland. Aan de borden is te zien dat we in het noordelijkst gedeelte van het Utrecht pad zijn gekomen. Vanaf Hoogland komen we in buitengebied.

Al vanaf Veenendaal lopen we vaak gelijk op met het Grebbelinie pad.

In natuurgebied Eemland veel vogels met jongen.

Een mooie polder met mooi weer. In een sloot een dode snoek.

Waar de Wijde Wetering in de Eem komt gaan we de dijk op. Geen gemakkelijk wandelpad maar wel mooi, in ieder geval met dit weer. Een bootje op de Eem.

In de buurt van Baarn een groep jongelui aan het water. Een paar zijn zo dapper dat ze zwemmen. Dat moet dan, zo vroeg in het jaar, wel een heel verfrissende duik zijn.

Bij de brug van de A1 over de Eem steken wij ook de Eem over en lopen aan de andere kant weer terug. Bij een terras geven we onze voeten even rust en versterken de inwendige mens. Een mooi uitzicht op de overkant van de Eem. We komen daar vandaan.

Als we van de Eem weglopen, lopen we Baarn in. Onderweg een bomenlaan met bomen geplant bij geboortes van prinsessen. We wandelen even door het dorp Baarn. Voor we de trein terug nemen eten we bij “de Generaal”, een restaurant in een oud stationsgebouw.

 

 

       Dag  8       

Dag  10