Gästewoche september 2014

    Voor de tweede keer worden we door de Familie Schneeberger uitgenodigd voor een Gästewoche.
                    Er werd een programma gemaakt voor een aantal vaste klanten.

                                  De vaste gasten week

 

                                               Käthe en Hans ontvangen al vele jaren gasten in hun appartementen.
                                                Dit jaar staat de Gästewoche min of meer in het teken van een afscheid.
                                    Hans en Käthe hebben een leeftijd bereikt dat ze meer aan zichzelf willen gaan denken.
                                            De volgende generatie zal het zakelijke gedeelte van hun bestaan overnemen.
                                               Käthe en hans blijven in het gebouw wonen, dus we zullen ze nog vaak terugzien.

Gästewoche 2014

Dag 1

Kreuzwiesenalm

 

 

Na de ontvangst en kennismaking op zaterdag 13 september gaan we met de groep naar de Rosenalm. Een gedeelte zal via de Karspitze naar de Kreuzwiesenalmhütte lopen, de andere groep door het bos. Het is bewolkt weer maar droog.

 

7

 

Vanaf de Rosenalm eerst over steile landwegen tot voorbij de kabelbanen, hierna wordt het een pad door rots gedeelte.                                                                                               Bij het kruis op de Karspitze worden foto’s gemaakt en een “Sieg berg” gedronken.

 

 

De Kreuzjoch die hoger is dan de Karspitze ligt in de wolken en er ligt ook sneeuw. Via een almwei gaan we aan de Gerlosdal kant naar beneden. Een wandeling met mooi uitzicht maar op sommige plaatsen ook heel drassig. Als we bij de Kreuzwiesenhütte komen is de andere groep al weg. Wij hebben ook niet veel tijd, eten en drinken snel wat en gaan op weg, om op tijd de kabelbaan naar beneden te halen.

 

 

Gästewoche 2014

Dag 2

Fietstocht naar Schlitter See

De tweede dag van de Gästewoche is het stralend weer. Dat komt prachtig uit want er staat een fietstocht op het programma. We huren allemaal fietsen en rijden langs de Ziller naar de “Schlitter See”.

Hier pauzeren we een tijd. Er is tijd om wat te wandelen en een partijtje strandvolley te spelen.

Geo catching dot ook zijn intrede. We fietsen op de terugweg langs een, nieuw aangelegde golfbaan, om een “schat” te zoeken. De schat wordt ook gevonden. Het was weer een heel mooie dag.

 

Gästewoche 2014

Dag 3

Zellberg

Dag 3 stond in het teken van een rondwandeling om Zellberg. Zellberg ligt aan de linkeroever van de Ziller en is een klein plaatsje. De Schneebergers komen van Zellberg. We wandelen door het bos naar boven waar afgelopen donderdag door de familie Schneeberger een nieuw kruis is geplaatst en gezegend. Van daar gaat het verder omhoog naar het “Schulhaus”. Hier nemen we een korte pauze. Vanaf het terras een mooi uitzicht op Zell.

De tocht gaat verder naar de Talbach waterval bij Laimach. Kort in de buurt hebben Hans en Käthe een picknick georganiseerd. Ook vandaag is het prachtig weer en we zitten hier in een wei tegen de bosrand met uitzicht op het Zillertal richting Mayrhofen.

Vanaf de picknickplaats gaan we naar beneden, steken de Ziller over en komen bij het museum. We bezoeken dit museum en nemen hier een uitgebreide pauze. Weer een hele fijne relaxte dag.

 

Gästewoche 2014

Dag 4

Tuxertal

Op dag 4 gaan we met de trein en bus naar de Finkenberg kabelbaan.  Vanaf het midden station lopen we over het Moorlehrpfad naar Vorlanersbach. Het is weliswaar een hele afstand maar het gaat wel geleidelijk naar beneden.

Vanaf de route is er continue mooi uitzicht op het Tuxer dal.

Onderweg krijgen we van Käthe nog uitleg over de voormalige magnesium mijnen. Een kapel herinnert nog aan de vele arbeiders die op de berg woonden en werkten. In Vorlanersbach lunchen we op een zonnig terras bij DJ Max.

 

Gästewoche 2014

Dag 5

Gerlostal

Donderdag 16 oktober 2014 worden we allemaal in auto’s opgedeeld om vanaf Zell naar Gerlos te rijden. Vanaf hier gaan we door het Krumbachtal naar de hut achter in het dal. Vooraleerst moet er nog een “Geo schat” gevonden worden onder de brug waar de Krumbach in de Gerlosbach uitmondt.

Het is altijd een mooie wandeling maar bij dit weer is het perfect. We kunnen bij de almhut dan ook lekker buiten in de zon zitten. We komen elke dag wel op plaatsen waar het goed toeven is.

Vanaf de almhut gaan we via een andere weg terug naar het Gerlosdal waar we met de auto naar het stuwmeer gaan.

De dam van de Durchlassboden is geen muur maar een soort dijk. Ook hier is voldoende tijd gepland om even van het terras te genieten. Gezelligheid heeft een hoge prioriteit deze week.

 

Gästewoche 2014

Dag 6

Zillergrund

Vrijdag 17 oktober 2014 is al weer de laatste dag van deze fantastische Gästewoche. We gaan met de trein maar Mayrhofen en de bus tot op de stuwdam in de Zillergrund.

Vanaf de stuwdam lopen we eerst door een tunnel en dan langs het stuwmeer naar de Hohenaualm, een kleine almhut aan het begin van de Zillergrund. In wezen begint hier het Zillertal. Bij de hut is nauwelijks gelegenheid om binnen te zitten. In de zon en uit de wind is het goed uit te houden.

Met een paar mensen lopen we nog verder tussen de stenen in de hoop murmeltieren te zien. Het zit ons niet mee. Gelukkig zien we er nog een paar op de terugweg.

We besluiten de week met een etentje bij Mühlbacher. We hadden een perfecte week met heel mooi weer, een gevarieerd programma en een leuke gezellige groep. Hans en Käthe; bedankt.